default-header

Zuurkoolstamppot met ananas

20 minuten - 2 personen

Bereiding

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Bak de spekjes in eigen vet op hoog vuur uit. Verwarm in een ruime steelpan de zuurkool. Snijd de ananas in stukjes en voeg deze toe aan de zuurkool. Breng dit op smaak met versgemalen peper en laat dit in 15 minuten zachtjes doorwarmen. Giet de aardappels af en stamp deze met een scheutje melk en wat boter tot een puree. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de zuurkool met ananas toe en roer alles goed door. Strooi de uitgebakken spekjes over de stamppot en serveer met rookworst.

Naar recepten overzicht
  • 20 minuten
  • Gemiddeld
  • 2 personen
  • Lunch
  • Koken
  • Varken
  • Winter
  • Nederlands
  • Fruit, Groenten, Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • Verse ananas
  • 100 gr spekreepjes
  • Scheutje melk
  • Boter
  • Peper & zout