Ovenschotel met appel
Langer dan 60 minuten - 4 personen
Bereiding
Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. Bak de spekjes en de klein gesneden ui mee. Voeg de kruidnagel, jeneverbessen en de laurier toe. Schenk het bier en nog iets water toe zodat de pan 3/4 gevuld is met vocht. Laat het groente-vleesmengsel doorkoken en roer dan de grof gesneden ontbijtkoek erdoor. Laat het geheel zachtjes sudderen, ongeveer 2,5 uur. Bind de saus af met bruine juspoeder. Vul de ovenschaal met puree, stoofvlees en weer met puree. Leg als laatste de plakken appel erop met een laagje paneermeel erover. Bak in 30 minuten in een oven op 220 °C.
Bewerking
Snijd het vlees in blokken en strooi de bloem erover. Schil en kook de aardappels en maak hiervan (met de boter, melk en nootmuskaat) een puree.
Naar recepten overzicht- Langer dan 60 minuten
- Makkelijk
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Oven
- Rund, Varken
- Winter
- Nederlands
- Fruit, Groenten, Brood/Sandwiches, Vlees
Ingrediënten
- 1000 gram runderriblappen
- 50 gram spekblokjes
- 140 gram ui
- 100 gram ontbijtkoek
- 200 gram zoet/zure appel
- 750 gram aardappels
- 20 gram boter
- nootmuskaat
- 2 kruidnagels (heel)
- 10 gram gekneusde Jeneverbessen
- 30 ml donker bier
- Zout en peper
- 50 ml melk
- Paneermeel
- Bloem
- Bruine jus poeder (Raps)