Kip teriyaki salade
30 minuten - 4 personen
Bereiding
Snijd de harde uiteinden van de aspergetips af en grill de asperges in de pan of op de barbecue. Voeg de maizena, het water, de sojasaus, de knoflook en het gemberpoeder samen in een kom en meng door elkaar. Bestrijk de kipfilets met een beetje olijfolie en bak ze gaar in de grillpan. Snijd de ui in ringen en voeg samen met de saus toe zodra de kip gaar is. Neem na een paar minuten de pan van het vuur. Snijd ondertussen de mango in kleine stukjes. Verdeel de sla over 4 borden, gevolgd door de aspergetips, taugé en mango. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes en leg erbovenop. Schenk daarna de teriyakisaus eroverheen samen met wat uienringetjes. Maak af met wat sesamzaadjes.
Naar recepten overzicht- 30 minuten
- Makkelijk
- 4 personen
- Lunch
- Overig
- Kip
- Voorjaar
- Fruit, Groenten, Vlees
Ingrediënten
- 300 gram gemengde sla
- 3 kipfilets
- 100 gram groene asperges
- 100 gram taugé
- 1 mango
- 1 rode ui
- sesamzaadjes
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 75 ml sojasaus
- 60 ml water
- 1 theelepel maizena