Asperge muffins
15 minuten - 4 personen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200° C en verwerk het deeg direct uit de koelkast. Meng de eieren met de zure room. Voeg peterselie, nootmuskaat, zout en peper toe. Voeg de stukken asperge toe. Rol het deeg uit met het bakpapier en snijd er 12 vierkanten van. Plaats de deegstukken in een ingevette muffinvorm en druk licht aan. Vul elke muffin met 2 el van de vulling. Bak de muffins onderin de oven gedurende ongeveer 20 min. tot ze knapperig zijn.
Naar recepten overzicht- 15 minuten
- Makkelijk
- 4 personen
- Lunch
- Oven
- Voorjaar
- Nederland
- Groenten
Ingrediënten
- 400 gram - kant-en-klaar pizzadeeg
- 4 eieren
- 180 gram zure room
- 1 bosje peterselie, fijngesneden
- 1 theelepel nootmuskaat, gemalen
- 200 gram witte asperges, beetgaar en in stukjes gesneden
- 200 gram groene asperges, beetgaar en in stukjes gesneden
- Olijfolie of boter om de vorm mee in te vetten
- Zout en peper